Tunnelsprängningar vid Dalvägen

Avisering  Dalvägen - Hagalund  2022-09-01

Vid Dalvägen har vi tagit oss in cirka 90 meter in i berget. Om några veckor är tunnelfronten under Råsundavägen. Det innebär att du som bor nära både hör och känner av sprängningarna mer. När tunnelfronten har passerat avtar ljudet. Hela arbetstunneln beräknas vara utsprängd i början av nästa år.

För att komma fortare fram skjuter vi ibland längre salvor. Det är helt normalt, men det låter mer och kan upplevas annorlunda. Anmäl dig till vår sms-tjänst om du vill veta i förväg när vi ska spränga. Då får du ett sms eller mejl 30 minuter för varje sprängning.

På vår framdriftskarta kan du se hur mycket av tunneln som har sprängts ut och hur mycket vi planerar spränga de närmaste veckorna.

Om du märker att det vibrerar i ditt hem eller lokal behöver du säkra lösa och upphängda föremål. Tavlor, lampor, hyllor och annat som är monterat i tak och väggar och som suttit upp längre kan ha utslitna upphängningsanordningar. Läs mer om hur du säkrar saker i ditt hem.

Vi mäter regelbundet vibrationer i närliggande byggnader för att vara säkra på att arbetena inte orsakar negativ påverkan.
Läs mer om hur vi har koll på våra arbeten.

Undrar du något?

Skriv till SL kundtjänst eller ring på 08-600 10 00 

Aviseringar