Nya sprängarbeten vid Högdalsdepån

Arbetet påverkar trafiken som stoppas tillfälligt på Kvicksundsvägen i samband med sprängning.

Nyhet  Utbyggd depå i Högdalen  2024-01-10
Bilden visar arbetsområdet vid Kvicksundsvägen där sprängarbetet ska genomföras.

Vecka 3 startar nya sprängarbeten ovan jord i Högdalens industriområde i södra Stockholm. Arbetet kommer att pågå i ungefär två månader och är en del av utbyggnaden av Högdalsdepån. Sprängningar kan genomföras vardagar klockan 08–17. Trafiken på Kvicksundsvägen till och från återvinningsstationen och Högdalenverket stoppas tillfälligt i samband med sprängning.

– När vi spränger kan det bullra och marken vibrerar. Det är ingenting som är farligt, men kan kännas lite obehagligt om man befinner sig i närheten säger Cornelia Park, handläggare för omgivningspåverkan på nya tunnelbanan.

Tunnelarbetet närmar sig

Parallellt med arbetet ovan jord fortsätter sprängarbetet i den nya tunneln som vanligt. I Högdalen börjar tunnelfronten närma sig utkanten av Högdalens industriområde. Tunnelarbetet i Högdalen beräknas vara klart i sommar. Hela tunneln beräknas vara utspräng under slutet av året.

Klicka här för att se var arbetet befinner sig under jord

Spränginformation i mobilen 

Om du vill ha ett sms 30 minuter före varje sprängning kan du anmäla dig till nya tunnelbanans sms-tjänst för spränginformation. Klicka på länken nedan och följ instruktionerna.

Klicka här för att anmäla dig till sms-tjänsten

Högdalsdepån byggs ut

Vi bygger ut och moderniserar tunnelbanedepån i Högdalen för att kunna ta emot fler tåg när Stockholms tunnelbana växer. Vi bygger också en ny tunnel för att ansluta depån till tunnelbanans Farstagren. Hela arbetet med utbyggd depå i Högdalen är klart 2026.

Titta:Ny film förklarar utbyggd depå  

Undrar du något?

Skriv till SL Kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.