Sprängstart mellan Saltvägen och Lingvägen

Snart startar nya sprängarbeten ovan jord i Hökarängen – så här gör du för att få spränginformation i mobilen.

Nyhet  Utbyggd depå i Högdalen  2023-01-31

I Hökarängen pågår arbetet med den nya tunnel som ska koppla ihop Högdalsdepån med tunnelbanans Farstagren. Nu går arbetet in i nästa fas. Under vecka 6 planeras sprängarbeten ovan jord att starta i området mellan Saltvägen och Lingvägen.

Till en början kommer trafiken på Lingvägen att stoppas tillfälligt vid sprängning. Efter ungefär en vecka kommer arbetet att förflytta sig till andra sidan tunnelbanespåret. Sprängarbetet ovan jord kommer därefter att förflytta sig etappvis inom arbetsområdet och planeras att pågå till och med slutet av 2023. Tunnelfronten och sprängarbetet under jord beräknas nå området under andra halvan av 2024.

Arbetstider

Sprängarbeten ovan jord kan genomföras vardagar klockan 07–19.

Spränginformation i mobilen 

Om du vill ha ett sms 30 minuter före varje sprängning kan du anmäla dig till nya tunnelbanans sms-tjänst för spränginformation. Klicka på länken nedan och följ instruktionerna.   

Klicka här för att anmäla dig till sms-tjänsten 

Högdalsdepån byggs ut 

När tunnelbanan i Stockholm blir längre behövs fler tåg. För att kunna ta hand om alla nya tåg ska Högdalsdepån byggas ut. En ny tunnel byggs också för att ansluta depån till tunnelbanans Farstagren, så att tågen kan komma in och ut via både Högdalen och Hökarängen. Hela arbetet med depån är klart 2026.

Läs mer:Högdalsdepån är hjärtat i nya tunnelbanan    

Undrar du något?

Skriv till SL:s kundtjänst eller ring på 08-600 10 00.