Provborrningar i närheten av Gubbängens IP

Nyhet  Utbyggd depå i Högdalen  2021-03-19
Region Stockholm undersöker marken inför byggandet av nya el- och vattenledningar till den underjordiska uppställningshall som planeras i anslutning till Högdalsdepån.

Publicerad 2021-03-11

I samband med att Region Stockholm bygger ut tunnelbanedepån i Högdalen byggs också en underjordisk uppställningshall och ett anslutningsspår till tunnelbanans Farstagren. Under vecka 11 kommer regionen att undersöka marken norr om arbetsområdet vid Örbyleden för att få en bättre förståelse för hur jord och berg ser ut inför bygget av nya el- och vattenledningar som behövs.  

Undersökningarna genomförs med hjälp av provborrningar och arbetet kommer att pågå vardagar under vecka 11, klockan 07:00-19:00. Buller från borrmaskinen kan förekomma under arbetets gång. Den påverkade gång- och cykelvägen kommer att vara framkomlig under hela arbetet med att undersöka marken. 

Bakgrund
När tunnelbanan i Stockholm blir längre behövs fler tåg. För att kunna ta hand om alla nya tåg ska Högdalsdepån byggas ut och användas av både Grön, Blå och Gul linje. En ny spårtunnel byggs för att ansluta depån och tunnelbanans Farstagren, så att tågen kan komma in och ut via både Högdalen och Hökarängen. Hela arbetet med utbyggd depå i Högdalen beräknas ta fem år.  

Klicka här för att läsa mer om arbetet vid Örbyleden/Hauptvägen

Klicka här för att läsa mer om utbyggnaden av Högdalsdepå

 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00